TERMÉSZETTUDOMÁNY / Csillagászat kategória termékei
Lecons de Mécanique Céleste. Tome I.

: Lecons de Mécanique Céleste. Tome I.

Kiadás:

Paris, 1905

Kiadó:

Gauthier-Villars

Kategóriák:

Csillagászat Francia nyelv Relativitáselmélet

Nyelv:

Francia

Terjedelem:

365 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Poincaré, francia matematikus, elméleti fizikus, csillagász és filozófus. Az égi mechanika területén topológiai eszközökkel bizonyította, hogy a 3-test problémának nincsen differenciálható megoldása, s ezért az ilyen típusú rendszerek stabilitása nem bizonyítható. Már 1898-ban - Einstein megelőzve - vizsgálta az órák szinkronizálásának problémáját, s a fény sebességét minden vonatkoztatási rendszerben állandónak tekintette. Részletes vizsgálatokat végzett a későbbi relativitáselmélet magját képező Lorentz-transzformációkat illetően, s 1904-ben - egy évvel Einstein előtt - megfogalmazta az elektrodinamikai relativitás elvét, mely lényegét tekintve Einstein speciális relativitáselvének megfelelője, s kidolgozta a relativisztikus elektrodinamikát. A címlapon lévő névaláírás szerint a könyv Dienes Pál tulajdona volt. Dienes Pál (Tokaj, 1882. nov. 24. - London, 1952. márc. 23.) matematikus, filozófus, egytemi tanár, Dienes László bátyja. A budapesti tudományegyetemen nyert matematika-fizika tanári oklevelet. Két évet töltött Párizsban, s itt szoros kapcsolatba került a nagy francia matematikai iskola képviselőivel, főleg Hadamard-ral és Picard-ral. 1905-ben doktorált Budapesten, majd Párizsban. A tisztviselőtelepi gimnáziumban tanított, aktív résztvevője volt a Galilei Körnek. Felesége Dienes Valéria.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!