ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Amerika, körülírások, munkapad

: Amerika, körülírások, munkapad

Kiadás:

Tatabánya, 1992

Kiadó:

József Attila Megyei Kör

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

128 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637631496

tartalom:

 Az olvasó gyanakodva vonhatja össze a szemöldökét. Újabb útleírás Amerikáról? S nyomban tolakszik is szájára a kérdés: miben különbözik ez a mostani útinapló a többitől, az őt megelőző megszámlálhatatlan soktól, mely Amerikáról íródott, szerelmesen vagy utálattal, hűvös fintorgással vagy leplezetlenül forró gerjedelemmel? Úgy gondoljuk, az az alapvető különbség, hogy Zalán Tibor könyve nem útleírás. Nem is napló. Nem Amerikáról szól és nem Zalánról. Mindkettőről ugyan, de a könyvet mégsem ez teszi izgalmassá. A szerző a tétovázó, az önnön lehetőségeitől megriadt lélek dilemmájaként megjelenő Amerikát próbálja meg leírni, a személyiségét ért definiálhatatlan „sérelmek", rezdülések, megrendülések, változások és felismerések - néha a kíméletlenségig hatolóan - őszinte, s bevallottan tanácstalan felmutatásával. Nincs szándékában versenyre kelni a téma (Amerika) szakembereivel. Nem igazságokat, de kétségeket akar elmondani, nem ítélni, de elfogadni, nem rábeszélni, de elfogadtatni, nem behódolni, de befogadni, nem megmagyarázni, de érteni, és nem hasbeszélni, de megértetni akar. Tanulságos lenne összeszámolni, hányszor fordul elő a szeretet szó e kötet lapjain. S eltűnődni azon, miért. S hogy mennyire lehet, mennyire kell ezt komolyan venni. A kínlódást, mely csukogatja-nyitogatja a megszólalás lapjait a maga sajátos, fanyar ritmusában. Tíz hét Amerikában, tíz hét a "másik bolygón". Zalán költő, tehát akarata ellenére felfokozott lelkiállapotban él át mindent, ami vele történik. És ezzel magyarázható az is, hogy mások a válaszai a megélt jelenre; a kérdései is mások. E könyv nem tartalmaz képeket. A szerkesztő nem tartja szükségesnek illusztrálni a könyv szavait. Hisz abban, hogy ami igazin fontos, az így is meglátható lesz. Sőt, talán csak így lesz majd látható az olvasó számára.

leírás:

Zalán Tibor dedikációjával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!