ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Gyümölcsfajtáink. Gyakorlati pomológia

: Gyümölcsfajtáink. Gyakorlati pomológia

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Gyümölcstermesztés Kertészet Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

454 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632300076

tartalom:

"Az Országos Mezőgazdasági Fajtakísérleti Intézet szerzői munkaközössége 18 gyümölcsfaj közel 600 fajtáját ismerteti e kötetben, a termesztési és piaci tulajdonságokra helyezve a hangsúlyt. A fontosabb fajták leírása egységes, a fajta származását, idényét és típusát, gyümölcsének és áruértékének, illetve hajtásrendszerének jellemzőit tartalmazza azonos sorrendben. A termesztési tulajdonságok is azonos elvek szerint találhatók meg. Csupán egymondatos a fajtahasználat célja szerinti ajánlás. A kevésbé fontos fajtákat röviden, a gyakorlati alkalmazás szempontjából a lényegre összpontosítva ismertetik. Különösen fontosak a reményteljes külföldi fajtákról és fajtajelöltekről szóló leírások. A fajtaleírások részletessége a faj jellegzetessége szerint változó. A világszerte elterjedt, nagyszámú pomológiai fajtával képviselt alma, körte, őszibarack esetében zömmel a "világfajtákra" támaszkodnak a szerzők. A bogyósok és különösen a héjasok esetében viszont kevesebbet ismertetnek, mivel a termelő is kevesebb "fajtaproblémával" találkozik. Részletes továbbá az olyan fajok ismertetése is, mint a cseresznye és a meggy, amelyek fajtautánpótlása élő, hazai nemesítés eredménye. Még kimerítőbb - néha kutatói igényű - ismertetés található a szilváról és a kajsziról, mert a fajtaválaszték kialakulása hazai kutatások alapján még folyik. A fajták - különösképpen a névváltozataik és idegen nyelvű változataik - közt való eligazodást a fajtanévmutató szolgálja. A fajtaleírásokban alkalmazott fogalmak, az egyébként ritkán használt szakkifejezések és idegen terminus technikusok jelentése a betűrend szerinti magyarázatos tárgymutatóban található meg."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!