ANTIK-VARIA / Dedikált könyv kategória termékei
Hárfakalitka

: Hárfakalitka

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Dedikált könyv Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

66 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631525643

tartalom:

Petrőczi Éva ismerős, a költészetben mégis szokatlan világról beszél verseiben: mai és régmúlt asszony- és anyasorsokról, e választott és vállalt muszáj-herkulesi szerep képtelenségéről, mégis szépségéről, "Linzerrács" és "reszeltalma-tej-főzelék páncélozta" Johannák, "fokhagyma-darócban, bazsalikom-selyemben ténfergő", fűszerkönyvet szorongató s a főzés mesterségét tanulgató jósnők, fehér vászon spanyolcsizmában, vaskengyelben vágtázó és megváltásra váró, reménnyel-vert anyák szólalnak meg ezekben a versekben. Meséből, kamillapárán átderengő álmokból, száradó pelenkából, zenéből és áttetszően könnyű verssorokból épít maga és gyermekei köré falat, "hárfakalitkát", teremt valami illékony derűt, szinte csak a kimondás pillanatában érvényes világot. Ebbe a varázsvilágba idézi meg kedvenc erdélyi nagyasszonyait, a magyar, a németalföldi és a spanyol reneszánsz művészeit, mesehősöket, költőket, festőket, saját életének szereplőit, s e különös szeánsz beavatott résztvevője lesz az olvasó is, ha felüti a kötetet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!