TÖRTÉNELEM / Dél-Amerika történelme kategória termékei
Latin-Amerika kulturális fejlődése

: Latin-Amerika kulturális fejlődése

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Dél-Amerika történelme

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

435 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630910470

tartalom:

"Ez a könyv az első hazai kísérlet arra, hogy népszerű formában, ismeretterjesztő jelleggel - s mégis bizonyos fokú szintetizálási igénnyel -bemutassa a magyar olvasóknak Latin-Amerika kulturális fejlődését a Kolumbusz előtti időktől napjainkig. A szerző a kultúra szélesebb, marxi értelmezéséből kiindulva képet ad a három földrészről - Amerikából, Fekete-Afrikából és Európából - származó kultúrák amerikai találkozásáról, harcáról és kölcsönhatásáról. Bemutatja a spanyol-portugál gyarmatosítók, majd - immár századunkban - az észak-amerikaiak szellemi és kulturális törekvéseinek érvényesülését, hatását, végső soron a latin-amerikai népek, nemzetek kultúrájának születését és gazdagodását. Elemzi a társadalmi-politikai gondolkodást leginkább befolyásoló eszmeáramlatokat, a különféle oktatási és kultúrpolitikai alternatívák problémáit, a társadalomtudományok, a művészetek és az irodalom fejlődését, jelenlegi helyzetét. Benkő Judit írása olyan hézagpótló munka, amely alapvető ismereteket foglal össze a távoli földrész kulturális fejlődésével kapcsolatban. Gazdag információk birtokába juttatja még a latin-amerikai népek történelmében jártas hazai olvasót is, és elősegíti, hogy az érdeklődők könnyebben igazodjanak el e térség ellentmondásokkal terhes, forrongó szellemi életében."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

közepes

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!