˝Világunk sokat változott az elmúlt évtizedekben, és ez az élelmiszeriparra is hatással volt. A termékkínálat bővülésével párhuzamosan megjelentek a fogyasztó befolyásolásának különböző eszközei is. A hangzatos ideológiák mögött számtalan ellentmondás feszül, és az egyre kiszolgáltatottabb vásárlónak alig van ismerete arról, valójában mi is kerül az asztalára. A táplálkozástudomány területén belül talán a legszövevényesebb kérdéskört az élelmiszer-adalékanyagok, más néven ˝E-számok˝ jelentik. Valós és valótlan információk keverednek a tömegkommunikációban, és csak kevesen tudnak biztosat. Az egészségét megőrizni vágyó fogyasztó - félve az esetleges ártalmaktól - gyanakvással nézi a termékek címkéjét, mások fölösleges ˝pánikkeltésnek˝ érzik a negatívumok ˝felfújását˝. Egy azonban tény: az E-számok egyre inkább az általános érdeklődés középpontjába kerültek. Bizonyára sokan vagyunk, akik - kimondva vagy kimondatlanul - kérdésekkel és kételyekkel küzdünk az élelmiszeripar tevékenységét és az E-számokat illetően. Megismerhetjük-e valaha is a gyártási folyamatok kulisszatitkait? Lehetnek-e egészségkárosító hatásaik az adalékanyagoknak?˝
ORVOSI / Egészségügy kategória termékei
Tóth Gábor: Az E-számokról őszintén. Élelmiszereink árnyoldalai
Kiadás:
Pilisvörösvár, 2004
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
222 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
963212801x