ORVOSI / Egészségügy kategória termékei
Műszaki egészségügyi sugárvédelem

Műszaki egészségügyi sugárvédelem

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Egészségügy Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

486 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Az ipari és mezőgazdasági kutatásban, félkész- és készgyártmányok vizsgálatára, orvosi diagnosztikai, illetve terápiás célokra, és még sok egyéb területek, egyre fokozódó mennyiségben használnak radioizotópokat, amelyek biztonságos kezelése komoly problémát jelent. A műszaki-egészségügyi sugárvédelem ismerteti az izotópalkalmazás csaknem valamennyi területét, a biztonságos munkakörülmények megvalósítását tűzve ki célul. Bevezetésként összefoglalja a magfizikai, dozimetriai és sugárbiológiai alapfogalmakat, majd a lakosság sugárvédelmét békés viszonyok között. Foglalkozik a sugárhigiéniával, az izotópos munkahelyeken dolgozók orvosi ellenőrző vizsgálatával és irányelveket ad az izotóp-laboratóriumok tervezéséhez. Tárgyalja az izotópok szétosztását, szállítását, radioaktív hulladékok kezelését, majd az ipari radiológia, mezőgazdasági és orvosi izotópalkalmazás sugárvédelmét ismerteti. Végül a reaktorok sugárvédelmét és a dekontaminálást tárgyalja. A könyv szerzői az egyes munkaterületeket legjobban ismerő műszaki és egészségügyi szakemberek, akik munkájukkal elősegítik a sokoldalú radioizotópok veszélytelen felhasználását.˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!