TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Lovagok

: Lovagok

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Tessloff és Babilon Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mi micsoda

Terjedelem:

48 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963793720X

tartalom:

"Az emberiség történetében kevés olyan figura akad, akit annyi bámulat, csodálat és mesés álmodozás vett körül, mint a középkori páncélos harcos, a lovag alakját. Az ifjúsági regények szerzőinek jóvoltából a legtöbb ember lelki szemei előtt csodálatos és nagyvonalúan gazdag hősök, a szabadság megtestesítői, és utánozhatatlan, különleges kalandok jelennek meg, amikor a "lovag" szót hallja. Ki tudna ellenállni a csábításnak, hogy elmerüljön egy titokzatos és vonzó világ kavargásában? Ahol csillogó páncélú hősök keresik hófehér ruhás hölgyek kegyét, azok pedig szemüket szendén lesütve várják a daliás hódítót? Sajnos a romantikus kalandregények még csak nem is hasonlítanak a középkor valódi, zord világára. Ebben a hosszú történelmi korszakban a legtöbb ember élete a fennmaradásért vívott, kegyetlen küzdelemből állt, s ez alól a lovagok sem jelentettek kivételt. Nem sokan engedhették meg maguknak a csillogó kalandokat. Azt sem lehetne állítani, hogy minden egyes lovag valódi hős lett volna. Akadtak ugyan nagyszerű bajnokok is, ám a többség nem tűnt ki semmiben. Néhányan pedig még csak szabad emberek sem voltak, s úgy éltek és viselkedtek vidéki tanyájukon, mint az egyszerű jobbágyok. Mindezek ellenére a lovagság világa valóban a csodák tárháza is volt. Egymással merőben ellentétes dolgok fértek meg benne: a zabolátlan harci indulat primitivizmusa nem zárta ki a mély, vallásos hitet és a magasztos élet iránti vágyakozást. A férfiasság kultusza és a női nem őszinte tisztelete, a mély hódolat is egymás mellett léteztek."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!