TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
Madame Pompadour

: Madame Pompadour

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Életek és korok

Terjedelem:

237 p., 16 tbl.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963054783x

tartalom:

˝A 18. század legfényesebb női karrierjének történetét tartja kezében az olvasó. Bár a század a felvilágosodás százada, és a szellemi arisztokrácia nagyjai polgári származásúak, a viselkedés, a stílus, a társasági élet szabályait a kényeskedő udvari arisztokrácia szabja meg, élén királyával, az ország első nemesével. Jeanne-Antoinette Poissonnak nem sok esélye volt arra, hogy bekerüljön Versailles zárt világába. Hogyan lesz mégis a szép, művelt párizsi polgárlány XV. Lajos kedvese, majd Madame Pompadour és hercegnő, az ország első asszonya - erről szól a könyv. De nemcsak erről, hanem e diadalmas életút színtereiről is, az Európának mintát adó királyi udvarról, az ottani szokásokról, ceremóniákról és intrikákról. Közben betekinthetünk az európai politikába, mert Pompadour politizált is. Olvashatunk végül a "másik Franciaországról": a szalonokról, páholyokról és a felvilágosodás nagyjairól. Hiszen Madame Pompadour nemcsak abból a világból jött, hanem hatalma csúcsán is gondosan ápolta kapcsolatait a szellemi élet jeles képviselőivel. A kortárs II. Frigyes által leírt szoknyás intrikus vagy a kacér operetthősnő helyett egy művelt, irodalom- és művészetértő nagyasszony képe bontakozik ki előttünk a könyv elolvasása után.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!