Különböző gyakorlat i okok miatt a jelen jegyzetben nem lett volna célszerű teljességre törekedni.
Aminek a szerző szándéka szerint érvényre kellene jutni itt, az az idevágó ipar feladatok korszerű szemléletben való bemutatása, megfogalmazásukra és megoldásukra való nevelés. Néhány olyan anyag került a jegyzetbe, amely a hazai felsőoktatásban eddig valószínűleg nem szerepelt. Ilyen az anyagok technológiai berendezésekben való tartózkodására vonatkozó anyag jelentős része, a hőkezelési egyenértékek számításával és értelmezésével kapcsolatos több rész, a konzervedényekben kialakuló nyomásra vonatkozó néhány gondolat, ill. számítási megoldás. A jegyzet végén a jelölések fejezetenkénti felsorolásban csak azokat a jelöléseket tüntettük fel, melyek tartalma a szövegben nem derül ki egyértelműen. Ide kerültek azok a jelölések Í g, egy fejezeten belül több fogal— mat jelölnek.
MEZŐGAZDASÁG / Élelmiszeripar kategória termékei
Körmendy Imre: A hőkezeléssel történő tartósítás korszerű ipari technológiái
Kiadás:
Budapest, 1982
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
201 p.
Kötésmód:
papír