"Az Országos Mezőgazdasági Ipari Kísérteti Intézet kutatómunka programrajában egyebek mellett a hazai élelmiszeripar termékei minőségi javításának, új cikkek gyártás-technikai kidolgozásának kérdései is szerepelnek. A minőségi javítás érdekét szolgálja az a tevékenység, amellyel az intézet tagjai a készítmények szabványelőírásainak kidolgozásában vesznek részt. Míg a nővényi- és gyümölcskonzervek, valamint egyéb ilyen készítmények szabványosítását eléggé járt úton lehet megközelíteni, addig a húsipar termékeinek összetételéről, érzékszervi sajátságairól rendszeres és céltudatos vizsgálatok eredményeképpen sokkal kevesebb adat áll rendelkezésünkre, hogy ezek szabványelőírások megfogalmazásánál elégséges alapul szolgálhatnának. Ezért határoztuk el az 1949. évi kutatómunka programurunk keretében a tartósított húskészítmények minőségi értékelése módjainak, másfelől ilyen hazai készítményeink minőségi jellemzőinek vizsgálatát. Az alábbiakban e munka eredményeit adjuk abban a meggyőződésben, hogy a húskészítmények laboratóriumi vizsgálatára több új szempontot nyújtottunk és hazai ilyen készítményeink minőségi értékeléséhez használható alapot raktunk. Ezen az alapon, megítélésünk szerint, nemcsak az itt tárgyalt húskészítmények szabványelőírásai kidolgozását könnyítettük meg, hanem a hazai húskutatás elindítására kezdeményezést és húsiparunk számára is használható adatokat adtunk."
MEZŐGAZDASÁG / Élelmiszeripar kategória termékei
Lőrincz Ferenc: Adatok a tartósított hazai húskészítmények minőségi értékeléséhez
Kiadás:
Budapest, 1951
Kiadó:
Kategóriák:
Terjedelem:
117 p., 1 kih. tbl.
Kötésmód:
papír
tartalom:
leírás:
Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.