"Ez a könyv az élelmiszer-biokémia alapjainak összefoglalására törekszik azzal a céllal, hogy mind az élelmiszeripari felsőoktatás, mind az élelmiszeripari kutatás és termelés szakemberei használják. A könyv általános része az élő szervezeteket alkotó vegyületek keletkezésével, biológiai szempontból fontos sajátságaival, a bioenergetika alapjaival, a legfontosabb anyagcsere-folyamatokkal, valamint a bioreguláció alapjaival foglalkozik. Ismerteti egyrészt az élelmiszeripari feldolgozás szempontjából általános jelentőségű biokémiai folyamatokat (pl. légzés, enzimes barnulás stb.), másrészt egyes élelmiszerek fontos biokémiai átalakulásait (pl. húsok "post mortem" változásai). Érinti végül egyes agrotechnikai tényezők hatását a növényi nyersanyagok összetételére és biokémiai állapotára."
MEZŐGAZDASÁG / Élelmiszeripar kategória termékei
Lásztity Radomir: Az élelmiszer-biokémia alapjai
Kiadás:
Budapest, 1981
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
366 p.
Kötésmód:
egészvászon
ISBN:
9632310926