"A gyorsfagyasztás olyan tartósítási forma, amelynek során az élelmiszer gyorsan áthalad a maximális jégkristályképződési zónán. A fagyasztás akkor tekinthető befejezettnek, amikor a kiegyenlítődési hőmérséklet eléri a —18 0C-ot.
Ennek a tartósítási formának egyik előnye, hogy az élelmiszer szöveti szerkezete kevésbé roncsolódik, megőrzi rugalmas konzisztenciáját, ásványi és vitaminanyagai nem szenvednek károsodást.
A könyv tartalma a gyorsfagyasztás technológiai műveleteinek sorrendjét követi: nyersanyagismeret, előkészítés gyorsfagyasztásra, ételek, élelmezési rendszerek, csomagolás, gyorsfagyasztás, tárolás, szállítás és kereskedelmi forgalomba hozatal, gyorsfagyasztott ételek felengedtetése.
Tartalmát illetően az ipar szakkönyve és egyetemi tankönyv is. Ezáltal segíti a Kertészeti Egyetem tartósítóipari hallgatóinak képzését."
MEZŐGAZDASÁG / Élelmiszeripar kategória termékei
Élelmiszerek gyorsfagyasztása
Szerkesztő:
Kiadás:
Budapest, 1977
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
367 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632302567