"A műveletek és folyamatok tantárgy feladatai:
az élelmiszer-készítmények sokaságát az élelmiszeripar állítja elő. Az élelmiszeripar több iparágra oszlik. Az ilyen iparág például a konzerv-, cukor-, húr-, malom-, tej-, szesz-, a baromfiipar stb.
Az élelmiszeriparban a nyersanyagok növényi és állati – tehát mezőgazdasági – eredetűek, pl. a gyümölcs-, zöldség- és a gabonafélék, a hús, tej, tojás stb. Az iparágakban ezeket a nyersanyagokat – vagy más iparágak termékeit – dolgozzák fel késztermékké, élelmiszerré."
MEZŐGAZDASÁG / Élelmiszeripar kategória termékei
Tegze Miklósné, Zsigó István: Élelmiszeripari műveletek és folyamatok I-II. kötet
Kiadás:
Budapest, 1984
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
255 p., 239 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9632319338
tartalom:
leírás:
A szöveg több helyen tollal aláhúzva.