"E nem mindennapi szakácskönyv célja, hogy betegeknek és hozzátartozóknak egyaránt támasza legyen a betegség ellen folytatott küzdelemben, mindenekelőtt azzal, hogy összefoglalja a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az étkezést megkönnyítse, s ezzel a fizikai erőnlét fenntartását segítse a kemoterápia és a sugárkezelés során. Ez pedig a felépülés egyik alapvető feltétele. A betegek számára élvezhető és elfogyasztható, ízletes, kívánatos ételeket kínálunk, amelyek összeállításánál figyelembe vettük a kezelés gyakori mellékhatásait, az étvágytalanságot, a hányingert, a száj- és torokszárazságot, az íz- és szagérzékelés megváltozását, a nyelési nehézségeket. A recepteket az ételek állaga, hőmérséklete és fűszerezettsége szerinti csoportosításban adjuk közre, amelynek segítségével könnyű igazodni ahhoz, mit is kíván éppen a beteg a leginkább. E könyv abban is segít, hogy kedvet csináljunk az étkezéshez olyan, jótékony hatású összetevőkből álló ételekkel, amiket akár a legsúlyosabb étkezési nehézségekkel küzdő betegek is el tudnak fogyasztani - örömmel és szívesen. Kiadónk e kötet megjelentetésével annak a sok ezer embernek kíván támogatást nyújtani, akik vagy mint betegek, vagy mint hozzátartozók érintettek, hogy eredményesen küzdhessenek a felépülésért."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Életmód kategória termékei
José van Mil: Kemoterápia alatt. Étrendi tanácsok, gyógyító ételek
Kiadás:
Budapest, 2008
Kiadó:
Kategóriák:
Életmód Orvostudomány Egészségügy
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
175 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9789638827593