SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Kerkai Jenő emlékezete

Kerkai Jenő emlékezete

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Kerkai Jenő Egyházszociológiai Intézet

Kategóriák:

Életrajz Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

179 p., 2 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638024091

tartalom:

˝A Kerkai Jenő Emlékkönyv megjelentetését kettős jubileum teszi időszerűvé: a 60 éves a KALOT és a 25 éve halott Kerkai Jenő, aki a XX. század katolikus magyar társadalmának egyik legnagyobb tanúságtevője. Méltán állíthatjuk egy sorba a nagy szociális apostolokkal: Prohászka Ottokárral, Zichy Nándorral, másfelől pedig a véres, illetve "vértelen" vértanúságot szenvedő Apor Vilmos győri püspökkel, Mindszenty Józseffel, az utolsó hercegprímással és Márton Áronnal, az erdélyi püspökkel. Mindegyik egyéniségéből volt valami Kerkai Jenőben: acélos, kemény akarat, egyházhűség, hazaszeretet. Jezsuita vonalon: az 1909-ben önállóvá lett fiatal magyar provinciában P. Bíró Ferenccel, P. Varga Lászlóval és P. Hunya Dániellel együtt a magyar jezsuita identitás legfőbb megtestesítője és szimbóluma. Többször, még a halálos ágyán is megismételt vallomása nem frázis, hanem véres-komolyan megélt valóság volt: "életem egyetlen és legnagyobb szerelme a magyar nép volt".

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!