SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei

: Mani. Kelet Krisztusa, Nyugat Buddhája

Kiadás:

Budapest, 2007

Kiadó:

L.N.L. Kiadó

Kategóriák:

Életrajz Vallás vegyes Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

666 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9789632189178

tartalom:

"Mani a pártus próféta Kr. u. 216-276-ig élt. Jézus Krisztus apostola, a Világosság Birodalmának küldötte volt. Egy új világvallás megalapítója, orvos, költő, nyelvújító, festőművész, szónok és egy lant feltalálója. Egy új, a lélek fejlettségi fokán nyugvó keresztény beavató tanítást hirdetett meg. Tanította a két természetrend tanát, a mikrokozmoszok tanát, és az endúra vagy átalakulás tanát. Az utcáról betérő érdeklődőnek le kellett mondania a bálványok imádásáról, a hús evéséről, az emberek és állatok öléséről, nem űzhettek mágikus gyakorlatokat, boszorkányságot. Tanítása a Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig visszhangzott, a szépség és a tisztaság tanítása volt, és a Jó és a csakis Jó Istenéről szólt. Helyreállította az összetört tanítást, az egyetemes kereszténységet. Ellenségei szemében ő lett a tökéletes eretnek. Mani elutasította az Újszövetséget is, mivel sok gyomot talált benne. A IV. században azonban e világ erői elkezdték megváltoztatni az emberiség tudati állapotát. A spiritualitást felváltotta a gnosztikusok és manicheusok üldözése és gyilkolása, akiket eretneknek nyilvánítottak. Elkezdődött a sötét középkor. Konstantin császár kihirdeti, hogy a szent iratokat csak szó szerint szabad értelmezni. Eltörlik a reinkarnáció tanítását. A négy evangélium mellé beemelik a héberek törvénykönyvét, a Tórát, mint szent könyvet. A leghíresebb manicheus dezertőr, Ágoston, fiatal korában kilenc évig a manicheusok tanítványa volt. Azonban nem értette meg a tanítást, racionalitást keresett ott, ahol spiritualitás volt. Belépett a római katolikus egyházba, ahol rövidesen püspök lett. Művei képezik majd az inkvizíció ideológiai alapjait. Meghirdeti az "igazságos háború" doktrínáját. E művek véres hatást gyakorolnak az emberiségre évszázadokon keresztül. E világban akarják tűzzel-vassal berendezni Krisztus birodalmát. Az érdek nélküli szeretet Jézusi tanítása, amely alapvetően erőszakmentes és viszálymentes, az évszázadok alatt vérgőzös őrjöngéssé változott, sok millió ártatlan áldozattal"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!