SZÉPIRODALOM / Életrajz kategória termékei
Műszaki nagyjaink V. kötet

Műszaki nagyjaink V. kötet

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Gépipari Tudományos Egyesület

Kategóriák:

Életrajz Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

443 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"Mint ismert a Műszaki Nagyjaink 1 - 3. kötetének megjelenése óta viszonylag hosszú idő telt el. Az elmúlt másfél évtized során a MTESZ legtöbb tagegyesülete fölismerte a technikatörténet szükségességét, jelentőségét és hasznát. Ma már alig van tudományos egyesület, ki valamilyen formában, több-kevesebb erőteljességgel ne foglalkozna szakmai kultúrájának múltjával. Következményként nagyon is indokolt volt, hogy - a korábbi gyakorlatunkat módosítva - az 5. kötetünk csaknem kizárólag a gépészeké legyen. Eképpen ez a kötet, válogatás és törekvés nézőpontjából, kifejezheti a munkánk folytatásának jövő szándékát és irányát. Ahogy a Műszaki Nagyjaink előző kötetei sem óhajtották a műszaki fejlődésünk határköveit kijelölni, úgy ez a kötet sem kíván korszakos összefoglaló lenni. Ámbár a 19. század második és a 20. század első fele, mely 100 év során a kötetünk jelesei éltek és alkottak, a műszaki kultúránk kibontakozásának és gyarapodásának nagyon is jellegzetes korszaka vagy éppenséggel korszakai. Mindazonáltal az 5. kötet szerkesztésénél követtük az előző kiadványokban megtestesült hagyományt, arra kérve a szerzőket: gyűjtsenek össze minél több hiteles adatot. Szeretnénk ha e mű majdan egyik alapja és megbízható adatszolgáltató forrása lehetne a magyar gépészet megírandó egyetemes történetének."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!