ANTIK-VARIA / Első kiadás kategória termékei
Egy álom megvalósul

: Egy álom megvalósul

Kiadás:

Budapest, 1943

Kiadó:

Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.

Kategóriák:

Első kiadás Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

306 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Részlet a műből: "Az egyik novemberi délben szolíd elegánciával öltözött nő fordult be a főkapitányság épületének kapuján. Erősen tömöttvállú, derékban karcsúra szabott kosztűm volt rajta, lapostetejű széleskarimájú soleikalap, jobb kezében kisméretű aktatáskát szorongatott, olyant, amilyennel az úgynevezett dolgozó úrinők szoktak különösebb alkalmakkor megjelenni. Körülbelül ötven éves lehetett, széptermetű és jólápolt, de a vonásai sokkal keményebbek, szemének pillantása sokkal élesebb, semhogy feltűnően kellemes jelenségnek lehetne mondani. Bátor eltökéltséggel lépett be a kapun, elhaladt a fegyveres őr előtt, de ahogyan a boltozatos bejáró végére ért, megállt és tétován körülnézett, mintha elvesztette volna a kiszabott irányt, mintha csak most vette volna észre, hogy idegen környezetbe került. Az őr feléje tekintett, észrevette pillanatnyi tétovázását, de az ilyen látvány nem szokatlan előtte, elfordult és hosszú, kopogós léptekkel megindult a bejárat felé. Százan és százan fordulnak be naponta ezen a kapun, nők és férfiak, idősebbek és fiatalabbak, gazdagabbak és szegényebbek, mindannyian kisebb-nagyobb panaszokkal jönnek s aztán eltávoznak, némelyek felderült arccal, mások szinte halálos lehangoltságban. Az őr mindehhez már régóta megedződött, az ő szemében semmi különösebbet nem jelentenek ezek az alakok."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!