TÖRTÉNELEM / Első világháború kategória termékei
A magyarországi forradalmak krónikája 1918-1919

A magyarországi forradalmak krónikája 1918-1919

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1969

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Első világháború Magyar történelem Kommunizmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

376 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"E könyv 1918 és 1919 magyar krónikája, mely időrendben sorakoztatja fel a kortársi visszaemlékezéseket, tanúvallomásokat és a dokumentumokat. Megszólaltatja "régi Magyarország" embereit: Kristóffy Józsefet, báró Arz vezérezredest, Andrássy Gyula grófot, a Monarchia utolsó külügyminiszterét és társaikat; szembesíti velük a haladás többé-kevésbé következetes képviselőit: Jászi Oszkárt, Károlyi Mihályt és másokat. Majd tanúnak hívja a szociáldemokratákat és az új idők igazságát mindjobban felismerő kommunistákat: Böhm Vilmost, Kunfi Zsigmondot, Hamburger Jenőt, Stromfeld Aurélt, Lukács Györgyöt, Kun Bélát, Szamuely Tibort és még sok elvtársukat. A hazai résztvevők és szemtanúk elbeszéléseit, értékelések szélesebb távlatba helyezi a külföldi kortársak felvonultatása: a szerző idéz a magyarországi eseményeket együttérzéssel figyelő Lenintől, s másik oldalról: bemutatja a nyugati nagyhatalmak és a környező fiatal burzsoá államok képviselőinek szándékait, törekvéseit, cselekedeteit."

leírás:

Védőborítója szakadozott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!