MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
A városépítésről

A városépítésről

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Vélemények/Viták

Terjedelem:

541 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Városépítés, városrendezés, városfejlesztés, településfejlesztés: egyazon témakör rokonfogalmai. Egymást átfedve, egymástól el nem választhatóan. Azt a sok irányú tevékenységet foglalják magukban, amely - végső soron - településeink fejlődését, arculatát, ezzel környezetünket, életünk keretét meghatározza, vagy legalábbis döntő módon befolyásolja. Feladatai, problémái az ország egészétől az egyes létesítményig terjednek. Velük tudományos szinten az urbanisztika (településtudomány) foglalkozik. Szemlélete komplexitásánál fogva a különböző ágazati szempontok szintézisére hivatott. Nem véletlen, hogy a városépítés, településfejlesztés, urbanisztika kérdései az utóbbi években mint világszerte, hazánkban is a szakmai és a nem szakmai vita homlokterébe kerültek. Városaink, falvaink többsége nagyarányú változáson, fejlődésen ment keresztül. Ez a fejlődés - pozitívumai mellett - nem volt mentes a hibáktól, ellentmondásoktól. Könyvekben, folyóiratokban megjelent tanulmányok, ankétok, újságcikkek foglalkoznak társadalmi-gazdasági fejlődésünket befolyásoló problémáival. Ezek megoldása nem szűkíthető le egy szakma területére: építészek, várostervező mérnökök, publicisták, közgazdászok, természettudósok igyekeznek írásaikban az összefüggések feltárására, a teendők felvázolására. Ezekből az írásokból állítottuk össze a kötetet. Arra törekedtünk, hogy a sokrétű problémakört lehetőleg többoldalúan viágítsuk meg. A válogatásnál elsősorban fennálló konkrét problémáinkra adott válaszokat kerestünk, eltérő véleményeknél a vitáknak igyekeztünk helyet adni..

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!