MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Beszélgetések Iannis Xenakisszal

: Beszélgetések Iannis Xenakisszal

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Építészet Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

155 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633303680

tartalom:

Sokak, nagyon sokak számára úgy tűnik, napjainkban egyre inkább a tudomány, méghozzá a természettudomány veszi át azt a szerepet, amelyet évszázadok során a művészet töltött be. Vitára ingerel ez a tétel, igen. De az nem vitás, hogy napjaink művészetébe a természettudományok bevonultak - ihlető faktorként és az alkotó módszerek összetevőjeként egyaránt. Iannis Xenakis talán a legszemléletesebb példa erre a folyamatra. Nemcsak zeneszerző, hanem építőművész - a nagy Le Corbusier társa -, matematikus is. Műveit többnyire matematikai, főleg valószínűségszámítási alapon építi fel, nevéhez fűződik a "sztochasztikus zene" fogalmának bevezetése. Ugyanakkor azonban mindig zenét ír, magávalragadó, szenvedélyes muzsikát, amelynek matematikai bázisa mindig a komponista "magánügye" marad. Xenakisnak, az embernek, a humánus filozófusnak, a haladásért küzdő görög ellenállási harcosnak szelleme minden művében nyilvánvaló. Varga Bálint András nagyinterjúja minderre fényt derít. Xenakis beszél küzdelmes életútjáról, a Le Corbusier mellett töltött évekről, zeneszerzői útjáról, matematikáról és zenéről, műveiről. Kirajzolódik előttünk korunk egyik nagyon jelentős komponistájának portréja. A kötet Xenakis első budapesti szerzői estjére jelenik meg.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!