MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Fekete György

: Fekete György

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Képzőművészet Szobrászat

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Corvina Műterem

Terjedelem:

57 p., ill.

Kötésmód:

papír

tartalom:

1957-ben diplomázik az Iparművészeti Főiskola Belsőépítész Tanszakán, 1989-ig magántervező stúdiót tart fent, művelődési házakat, múzeumokat, iskolákat, templomokat, szállodákat, bankokat és bútorokat tervez. Négy kontinens 50 országában 167 magyar kiállítás szervezője. A 80-as évek elején a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola igazgatója, ahol belebukik az intézmény gyökeres átalakításába. Hat építészettel és környezetkultúrával foglalkozó televíziós sorozat 67 adásának forgatókönyv írója, műsorvezetője. Az Iparművészeti Vállalat művészeti vezetője és a Képző- és Iparművészeti Szövetség alelnöke 1989-ig. 1990-ben az Antall-kormány kulturális államtitkára, két ciklusban parlamenti képviselő. Ez alatt 6 kulturális közalapítvány létrehozásában vesz részt, és törvényelőkészítője, majd első elnöke a Nemzeti Kulturális Alapnak. Munkácsy-díjas Érdemes-művész, a Nemzeti Társaskör Hűség-díjasa, Zalaegerszeg díszpolgára. 1993-ben habilitál a Nyugat-Magyarországi Egyetemen Sopronban, ma az egyetem professor emeritusa. Újraalapítja Magyar Iparművészet című folyóiratot. A Magyar Örökség Díj egyik alapítója, Főbizottságának elnökhelyettese.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!