MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Győr

, : Győr

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Építészet Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Műemlékek

Terjedelem:

169 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"E könyv írói azt választották feladatukul, hogy felvázolják, mint alakult ki egy évezred során az egyik legjelentősebb magyar műemlékváros: Győr. Győr műemlékeinek számával, azok művészeti értékével, a magyar barokk kialakulásában betöltött szerepével emelkedik ki városaink közül. A magyar államalapítás századától kezdve a román, a gótikus, a reneszánsz és a barokk művészet számos, maradandó alkotása örökítette meg Győr lakóinak szépre törekvését és művészeti érzékét. A pusztító háborúk sok alkotást megsemmisítettek; sokat a hozzá nem értés pusztított el vagy hamisított meg, de éppen korunk a szocialista építés korszakában állítja őket helyre, kutatja fel múltjukat és törekszik megóvni őket a következő századokra. A Győrről készült városmonográfia megmutatja az évezredes alkotó munka egyes állomásait, a műemlékek leírásában pedig figyelmeztet azok értékeire és a jövendő kutatás feladataira."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!