MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Lechner Ödön

: Lechner Ödön

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Építészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar mesterek

Terjedelem:

157 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Lechner Ödön a századforduló legjelentősebb és legértékesebb építészegyénisége, a nemzeti szellemű magyar építőművészet megteremtésére törekvő mozgalom megindítója és zászlóvivője. Stíluskereső törekvései nyitják meg az útját annak a mozgalmas kornak, mely gyökerében változtatja meg építőművészetünk arculatát és két évtizeden át a keresés lázas feszültségében tart egy egész generációt... E kötet szerzője, Kismarty-Lechner Jenő építőművészi munkásságával maga is részt vállalt a nemzeti stílus kialakítására irányuló törekvésekben. Mint kortárs és családtag, színes, eleven képet rajzol Lechner Ödön életéről, részletesen leírja alkotásait s a korabeli szaklapok, művészi irodalom és napisajtó tükrében ismerteti a mester építőművészi alkotótevékenységét. A gazdagon illusztrált kötetet Lechner Ödön követőinek munkásságáról és a stílusteremtő mozgalmát kísérő népművészeti kutatómunkáról szóló fejezetek egészítik ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!