MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Lechner Ödön

, : Lechner Ödön

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

199 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631309029

tartalom:

"A könyv a magyar építészet egyik legnagyobb alakjának életművét mutatja be. Lechner Ödön (1845-1914), aki a századvég uralkodó ízlésének, a historizmusnak a szellemében kezdte pályáját, már igen korán felismerte, hogy a múlt elemeinek ismétlése vagy akár újraformálása nem vezethet eredményre, s ezért modern, a kor körülményeihez igazodó építészetet próbált teremteni. Nemcsak modern, hanem egyszersmind nemzeti építészetet is, mert szemében a megújulásnak értelme és feltétele az önálló nemzeti formanyelv megalkotása volt. Nagyon fontos, nagyon jelentős vállalás volt ez, még akkor is, Ha küldetése törvényszerűen csupán a munka megkezdésére korlátozódott. A spanyol Gaudí, a francia Charles Garnier, az osztrák Otto Wagner kortársaként európai rangot vívott ki magának már a szecesszió elterjedése előtt szecessziós szellemű megoldásaival, még a vakolatdíszek uralma idején épületeinek merész üveg- és vaskonstrukcióival. Olyan kivételes értékű épületek jelzik sok évtizedes munkásságát, mint Kecskeméten a városháza, Szegeden a Milkó-ház, Budapesten a Földtani Intézet, az Iparművészeti Múzeum, a Posta-takarékpénztár. A monográfiát Lechner műveinek jegyzéke, két legfontosabb írása, 132 fekete-fehér és 22 színes fénykép teszi teljessé."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!