MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Műemlékről mindenkinek

: Műemlékről mindenkinek

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

335 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631070484

tartalom:

„A műemlék nem mindig olyan bonyolult, mint az athéni Akropolisz együttese, vagy a párizsi Notre Dame székesegyház. Lehet sokkalta egyszerűbb, s egyszerűségében is megtalálható a jó építészetnek számos jeles erénye, mint amilyen a csempeszkopácsi román kori falusi templomocska, vagy a budapesti Nemzeti Múzeum puritán, klasszicista épülettömbje, vagy a szegedi ún. Fekete-ház romantikus épülete, vagy akár a túristvándi vízimalom.
Ezek az építőművészeti alkotások mind tartalmaznak olyan értékeket, amelyek régiségük, művészi becsük, ritkaságuk, anyaguk, szerkezetük, vagy építészeti elrendezésük révén kiemelkednek koruk többi épületei közül, és ezért mint megőrzésre méltó műemlékek, kivételezett hatósági védelemben részesülnek. Mindebből már az is kitűnik, hogy a műemlék élményadó sokfélesége – műemlék mivolta – az egyes alkotásokban különböző módon nyilvánul meg, s a védelem szempontjait földrajzi helyzetük, történelmi, stílustörténeti, társadalmi és gazdasági szempontokon kívül még más egyebek is motiválhatják. A műemlékvédelem napjainkra az építészet sajátos szakágazatává fejlődött, amely számos társtudomány segítségével oldja meg a feladatait.
E könyvben szeretnénk megismertetni az érdeklődő olvasót mindazzal, ami egy művelt, de nem szakember számára a műemléktémakörből érdekes, s amit hasznos tudni.”

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!