MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Óceántól óceánig. A Panama-csatorna építésének története

: Óceántól óceánig. A Panama-csatorna építésének története

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Építészet Hajózás Közép-Amerika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Századok - Emberek

Terjedelem:

810 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963073355

tartalom:

"David McCullogh monumentális munkája a XIX. század egyik legnagyobb vállalkozásáról, a Panama-csatorna megépítésének történetéről szól. A Panama-csatorna nemcsak a premodern technika még ma is lenyűgöző teljesítménye, hanem egyúttal a klasszikus imperializmus egyik legleleplezőbb példája is. A kötet első része a franciák csődbe jutott kísérleteit eleveníti fel, központi figurája Ferdinand de Lesseps, a Szuezi-csatorna híres tervezője, aki életművét a Panama-csatorna megépítésével akarta megkoronázni. A második és harmadik - a franciák látványos bukása utáni rész - az amerikaiak sikeres vállalkozását mutatja be. Irányító szelleme Theodore Roosevelt, aki átlátva a vállalkozás rendkívüli stratégiai, politikai és gazdasági jelentőségét, a francia csőd romhalmazán megvalósította a nagy amerikai vállalkozást, melynek szellemi irányítói valóban kiváló amerikai szakemberek voltak, akiknek elképzelései azonban - mint ez McCullogh könyvéből félreérthetetlenül kiderül - a hihetetlen nehézségeket legyűrő munkások - színesbőrűek, bennszülöttek, feketék - nélkül soha meg nem valósult volna. A szerző a nagy eposz felelevenítése közben arról is pontos képet fest, ami a munkálatok során a "kulisszák mögött" folyt, a könyvet ez teszi igazán érdekfeszítővé, lenyűgöző olvasmánnyá."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!