MŰVÉSZET / Építészet kategória termékei
Róma

: Róma

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Építészet Művészettörténet Olaszország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

390 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631316017

tartalom:

"Amikor a sok ezer kötetet, tanulmányt felölelő Róma-irodalomhoz szerény munkámmal magam is hozzá szeretnék járulni, kérem az olvasót, hogy könyvemben főként azt a törekvésemet keresse, amely a jelenkor emberének esztétikai szemléletével közelít egy város szépségéhez, művészi értékeihez. Ilyen szemlélettel a várost - egy emberi közösség maga alkotta életkeretét - nemcsak látványában kell megragadnunk, hanem a tér és idő szétválaszthatatlan egységében. A változás, a fejlődés a város lényegéhez tartozik és a térben kiterjedő, folyamatosan átalakuló formák a bennük rejlő ugyancsak változó tartalo hordozói. A városok szépségének alapja a fejlődő, alakuló tartalom és az ebből kikristályosodó forma egysége, harmóniája. A várost megtöltő tartalom végső fokon maga az élet, folyamatos alakulásában, változásában. Mindazt azonban, ami koronként változik, átszövi a hagyományos, a maradandó, ami minden korban közös, amiben a város sajátosan helyi, egyéni jellegzetességei tükröződnek. Róma több mint kétezer esztendős történetében rendkívül széles skálán bontakoznak ki előttünk a város arculatának változó, a mindenkori jelent tükröző vonásai, s e változások mélyéről mégis átható fénnyel csillan elő - évezredek fölött is átívelően - a város egyénisége, az, ami számunkra tér és idő távlatában elsősorban Rómát jelenti."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
Hasonló termékek:
Ribera
Ribera Nyerges Éva
600 Ft 390 Ft
Goldman
Goldman Heitler László
300 Ft 210 Ft
Vida Géza
Vida Géza Marin Mihalache
400 Ft 280 Ft
Szőllősi
Szőllősi Frank János
600 Ft 420 Ft
Petrov-Vodkin
Petrov-Vodkin German Karginov
500 Ft 325 Ft
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!