TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Az erdélyi parasztság története 1790-1848

: Az erdélyi parasztság története 1790-1848

Kiadás:

Budapest, 1956

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Erdély Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

505 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"E kötet első nagyobbszabású munkája a fiatal szerzőnek, aki kisebb tanulmányaiban már korábban tanújelét adta annak, hogy jól felkészült és nagyszorgalmú kutatója Erdély történetét a XVII. század végétől a XIX. század derekáig. Ernyedetlen munkával mélyült el e korszak történeti forrásanyagának, elsősorban a Magyarországon őrzött levéltári forrásoknak a tanulmányozásába, s Erdély múltjának ezt az eddig még távolról sem feltárt és kiaknázott kincsestárát nála behatóbban jelenleg senki sem ismeri. Ugyanakkor a történelmi irodalom, főleg a marxizmus-leninizmus klasszikusai és a marxista-leninista történészek munkáinak ugyancsak mélyreható megismerésével elméletileg is felvértezte magát ahhoz, hogy a forrásanyagnak ne csak feltárója, hanem egyben feldolgozója is legyen. Ezeket az erényeket mutatja ez a kötete is, amelyben az erdélyi parasztság 1790 és 1849. közötti történetének a megírására vállalkozott."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!