TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Báthory András

: Báthory András

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Új Mandátum Könyvkiadó

Kategóriák:

Erdély Magyar történelem Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

post scriptum

Terjedelem:

262 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639336513

tartalom:

Báthory István lengyel királlyá választása családja előtt is utat nyitott. Váratlan halála után négy unokaöccse, elsősorban a király szellemi örökségének tekintett András próbálta megvalósítani nagybátyjuk grandiózus terveit. Bíborosként egyházi feladatainak és a pápai udvar elvárásainak kellett megfelelnie, miközben csavaros politikai játszmák során a Habsburg, svéd, orosz törekvésekkel szemben próbálta a család érdekeit érvényesíteni és egységét megőrizni. Saját helyzetének ellentmondásosságaival is küzdött: Lengyelországhoz kötötte minden, de Erdélyt tekintette hazájának, egyházi emberként világi karrierre vágyott, nem szentelték pappá, de már huszonegy évesen bíboros volt, miközben a pápa épp úgy meg akarta nősíteni, mit a török szultán. A pápai udvartól a török Portáig, Gyulafehérvártól Krakkóig, Moszkvától a svéd királyi udvarig ívelő, összeesküvésekben, nagyszabású tervekben és kudarcokban bővelkedő, a nagyközönség előtt szinte teljesen ismeretlen szövevényes történetet Báthory András életén keresztül mutatja be a kiváló történész, Horn Ildikó. A szerző többéves levéltári kutatómunkájának eredménye olvasmányosan tárul az olvasó elé; a politikai-diplomáciai pengeváltások mellett a kor sorsformáló szereplőinak egyéniségéről, sőt személyiségfejlődéséről is képet nyerhetünk. Olvashatunk államférfiúi bölcsességről és emberi gyengeségről, hősiességről és ostobaságról, diplomáciai manőverekről és árulásokról, csatákról és országok sorsát eldöntő családi perpatvarokról, mindarról a színes kavalkádról ami e kor történelmét annyira egyedivé és izgalmassá teszi.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!