"Kövi Pál könyvére az a műfaji megjelölés illik leginkább, hogy "lírai esszék gyűjteménye, szakácskönyvnek álcázva". Nemcsak azért, mert az erdélyi étel-recepteket olyan kitűnő erdélyi írók, mint Szűcs István, Éltet József, Bálint Tibor, Mircea Zaciu, Csávossy György, Bajor András, Romulus Guga és - természetesen - Kövi Pál írásai fűszerezik, teszik felejthetetlenül zamatossá és élvezetessé, de azért is, mert minden egyes recept fölér egy költeménnyel. Kövi Pál valószínűleg nemcsak New York, de az egész világ egyik legelegánsabb, legszínvonalasabb és legötletesebben vezetett éttermének, a "The Four Seasons"-nak volt a társtulajdonosa, neve, egyénisége, szakértelme legendás a gasztronómia világában. Szívderítő, lelket melengető olvasmány Kövi Pál "Erdéyi lakomája"-ja. De vigyázat! Aki elolvassa, attól kezdve bizony csak finyorán nyúl minden olyan ételhez, amelyet fantázia, szív és lélek nélkül, tehát csak amúgy "gagymatolva" készítettek." Halász Péter, Amerikai Magyar Népszava
TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Kövi Pál: Erdélyi lakoma
Kiadás:
Budapest, 1980
Kiadó:
Kategóriák:
Erdély Szakácskönyv, gasztronómia Művelődéstörténet
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
246 p., ill.
Kötésmód:
egészvászon
ISBN:
963132284x