TÖRTÉNELEM / Erdély kategória termékei
Orbán Balázs nyomdokain

Orbán Balázs nyomdokain

Szerző:

Kiadás:

Bukarest, 1969

Kiadó:

Irodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Erdély Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

250 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Két erdélyi magyar író 1968 nyarán barangolni indult, egyik Csíkba és Udvarhelyre, másik a Barcaságra. Egymástól függetlenül keltek útra, de mégis közös volt a kalauzuk és az ihletőjük. Orbán Balázs szinte páratlan műve, A Székelyföld leírása, amelynek első kötete éppen száz esztendővel ezelőtt jelent meg. A nagy munkának méltán kijáró tiszteleten túl, izgalmasan érdekes riporteri vállalkozás: legalább részben bejárni azt az utat, amit Orbán Balázs egy évszázaddal ezelőtt megtett s a mai valóságot összemérni az akkorival. Mit munkált azóta ezeken a tájakon a történelem? Miként alakul ma a székelyek és csángó-magyarok élete? Egyik riportíró jobban ragaszkodik Orbán Balázs hajdani úti-rendjéhez, másik kevésbé. Egyik gyakrabban fordul a történelemhez, másik a mai tényeket idézi sűrűbben. De közös bennük a szeretet a bebarangolt tájak és népe Iránt, ami száz esztendővel ezelőtt Orbán Balázs lépteit és tollát is vezette. Tiszteletük is közös a nagy előd iránt, akinek alakját a kötet harmadik író'a tárgyilagos pontossággal, de érezhető, meleg rokonszenvvel villantja fel. Kötetünk elrendezésében Orbán Balázs művéhez igazodtunk. Annak első kötete Udvarhelyről, az anyaszékből indult ki, így a mai olvasó is, az életrajzi esszé után, Csík és Udvarhely tájait járja be és azután érkezik el a barcasági csángók közé."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!