MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A kubizmus

: A kubizmus

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

111 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631318591

tartalom:

Hogyan látta e sorsdöntő mozgalom történetét és jelentőségét a kortárs, Albert Gleizes festő, aki maga is tevékeny részese és teoretikusa volt az irányzatnak. E könyvben közölt tanulmányai, melyeket az 1920-as évek második felében írt, az érthető elfogultság ellenére is forrásértékűek. A mozgalom virágzása után, egy teljesen más, megváltozott művészettörténeti helyzetben tekínt vissza a tízes évekre, a modern művészet "nagy évtizedére", és meglátásaiban, ítéleteiben már ennek az új korszaknak a művészeti problémái is benne rejlenek. A mai olvasó olyan dokumentumot tart a kezében, mely bevezeti a XX. századi művészet alapjainak, a kubizmus által megalkotott új "formatudat"-nak a megismerésébe, és ezáltal felkészíti a napjainkig tartó művészeti fejlődés egyik fővonulatának mélyebb megértésére.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!