MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A nő a reneszánszban

: A nő a reneszánszban

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A nő

Terjedelem:

58 p. 56 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Jakob Burckhardt híres könyve, "Az olasz renaissance műveltsége", megjelenése óta a reneszánsz kori nők életének leírásában uralkodik a művelt, emancipált asszony alakja. A büszke és öntudatos firenzei patríciushölgyek és az északolasz nemesasszonyok, akiket az irodalom, a festészet és a történetírás egyaránt dicsőít, csaknem annyira szimbólumaivá váltak a reneszánsz egyéniségnek, mint férjeik. Az Alpoktól északra elterülő országok asszonyai viszont, akiket szintén sok arckép örökített meg hűségesen, jámbor polgárasszonyoknak tetszenek mellettük, akiknek élete teljesen a család és a háztartás területére korlátozódik. Mindkét ábrázolás hitelesen mutatja a kor asszonyideálját, ilyen volt az ember az újkor hajnalán. A két szélsőség érzékelteti, milyen sokféle asszonytípus népesítette be a reneszánsz világát, mennyire különbözővé formálták őket a területi és társadalmi különbségek. Vizsgálódásaink középpontjában a kor gazdaságilag legfejlettebb országainak - Németországnak, Németalföldnek, Angliának, Franciaországnak - asszonyai állnak, és természetesen az olasz nők, mert bár Itália gazdasági hanyatlása a XV-XVI. század fordulóján már érezhető, a kultúrában mégis ők mutatnak követendő példát minden szomszédos országnak. Nem feledkezünk meg a reneszánsz kultúrától többé-kevésbé érintett más népekről sem, ha tudunk valami érdekességet asszonyaik életéről.

leírás:

Karton tokban.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!