MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A Szépművészeti Múzeum képei

: A Szépművészeti Múzeum képei

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Vegyes művészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

284 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631322904

tartalom:

Budapest legnagyobb, nemzetközi festészeti anyagot őrző képtára a Szépművészeti Múzeum. A képtár gerincét az egykori Esterházy Képtár anyaga képezi, amelyet 1870-ben vásárolt meg a magyar állam Esterházy Pál hercegtől. A múlt század végén oly mértékben gazdagodott a gyűjtemény,hogy megfelelő épületről kellett gondoskodni a számára. 1906-ban készült el az a hatalmas épület, amely azóta is otthont nyújt a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeinek. A gyűjtemények közül legjelentékenyebb a Régi Képtár és a Modern Képtár. Garas Klára, a Szépművészeti Múzeum igazgatója a múzeumnak e rendkívül becses és világhírű darabokkal büszkélkedő festészeti anyagából mutat be kitűnő válogatást. Bevezető tanulmányában a múzeum történetét vázolja fel, majd több mint száz művet ismertet színes illusztrációkkal és a képek művészeti leírásával. Bemutatásra kerülnek az olasz primitívek alkotásai, majd az olasz reneszánsz mesterek - Ghirlandajo, Filippino Lippi, Gentile Bellini, Giorgione, Piombo, Raffaello, Tiziano, Tintoretto, Veronese - páratlan szépségű remekművei. A múzeum különlegességei közé tartozik a rendkívül gazdag spanyol anyag, de figyelemre méltó alkotások képviselik a németalföldi, német, angol és francia festészetet is egészen a XIX-XX. század fordulójáig. A reprezentatív válogatáshoz tablók csatlakoznak, amelyeken kis méretű képek formájában a Szépművészeti Múzeum csaknem teljes festészeti anyaga megtalálható.

leírás:

Védőborítója szakadozott.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!