MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
A tunhuangi Ezer Buddha Barlangtemplomok

: A tunhuangi Ezer Buddha Barlangtemplomok

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Festészet Kína Művészettörténet Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

125 p., 32 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A magyar olvasóközönség érdeklődését több okból méltán foglalkoztatja az ősi kínai művészet minden megnyilvánulása, mely eljut hazánkba. Különösen megérdemli az érdeklődést az olyan művészeti ismertetés, amely, mint Miklós Pál műve is, személyes tapasztalatok alapján hozza el közénk ennek a távoli, több évezredes kultúrájú népnek felbecsülhetetlen értékű és egzotikusan érdekes alkotásait. A szerző három évig élt Kínában, s amennyire ideje engedte, beutazta a hatalmas területet. Három hónapot töltött a regényes Tunhuangban, barátságot kötött a Tunhuang Intézet munkatársaival, és a lehető legalaposabb felvilágosításokat szerezte a magyar olvasóközönség által eddig még ismeretlen és a maga nemében egyedülálló alkotások, az Ezer Buddha Barlangtemplomok keletkezése és alkotó művészei felől. Értesüléseit közvetlen modorban és alapos művészettörténeti elmélyedéssel írta meg, bevezetőként a színes reprodukciók elé. A díszes kiadású kötet létrejöttében a legkiválóbb magyarországi Kína-szakértők működtek közre. A 32 egész oldalas színes illusztráció és a szövegközti rajzok igyekeznek a legteljesebb képet nyújtani az Ezer Buddha Barlangtemplomok festményeinek örök szépségéről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!