MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Czóbel

: Czóbel

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1983

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Életrajz Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

10 p., ill., 71 tbl.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631316335

tartalom:

Czóbel Béla (1883-1976) a huszadik századi magyar festészet legendás alakja volt, Húsz éves korában - Ady Endre Párizsában - let kiállító művész, a francia Fauve-ok körének tagjaként. De már igen korán bekapcsolódott a hazai művészeti életbe: az 1909-ben megalakult Nyolcak csoport kiállításain az ő művei is szerepeltek. Ettől kezdve gyakran vesz részt az itthoni tárlatokon. A második világháború kitöréséig jórészt Franciaországban él, 1939-ben azonban Szentendrére költözik és a helybéli művésztelep tagja lesz, egészen 1976-ban bekövetkezett haláláig. Művészete ritka egységes: csendéletek, aktok, portrék, utcarészletek alkotják témakörét, az egész életművet ugyanaz az expresszionizmus által ihletett párás kolorit jellemzi. A pályakép ennek ellenére sem mutat elfáradást: ritka vitalitása nemcsak hosszú életet adott Czóbelnek, hanem egyúttal lankadatlan festői ihletet is. Képei erről az elementáris életerőről vallanak, olyan embert mutatnak, aki az élet legegyszerűbb mozzanataiban is szépséget és gyönyörűséget lelt.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!