MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Maurice Utrillo

: Maurice Utrillo

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

96 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631319113

tartalom:

"Fónagy Iván könyve a költői kifejezés nyelvi formáival foglalkozik. A költői nyelvet sajátos tartalomként értelmezi; a versek hangalakját, ritmikus struktúráját, a szavak, szerkezetek sajátos alkalmazását a költői kutatás eszközének tekinti. Ezek az eszközök teszik lehetővé, hogy a költői őszinteség meghaladja a köznapit: a költő e sajátos nyelv révén elmondhatja azt is, amit nem tud, és a "rímes játék" (Kosztolányi) útján felfedezheti azokat a titkos összefüggéseket, amelyeket elfed a megszokás, a közhely. A hazai és nemzetközi szakirodalomban is egyedülálló mű egybefoglalva tárgyalja a költői hangtant, a metafora-kutatást, a szimbólum és allegória-irodalmat, a stílus kérdéseit és a szövegszerkezet-elméletet. A szerző szigorúan követi a közérthetőség didaktikai elvét. Minden részterületen gazdag példaanyaggal illusztrálja mondanivalóját, és a példák elemzése olyan magyarázatokat is kínál, amelyek több oldalról világítják meg a jelenségeket, s felkészítik az olvasót a költői szövegek önálló elemzésére. A kötet elsősorban egyetemi és főiskolai hallgatóknak kíván segítséget nyújtani, de sok költőien megfogalmazott vers- és motívumelemzési a lebilincselő és meggyőző érvelés minden irodalom- és versszerető olvasó érdeklődésére számot tarthat. Fónagy Iván nemzetközi hírű nyelvész, pszichológus, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja. A hatvanas években a MTA Fonetikai Osztályát vezette. Vendégprofesszorként a Párizsi Egyetemen adott elő, később kutató, majd kutatásvezető volt a francia CNRS kutatóközpontban. Számos elméleti szócikket írt a Világirodalmi Lexikonnak, melynek mint a stilisztikai és retorikai címszavak szerkesztője főmunkatársa volt."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 000 Ft helyett -35% 650 Ftrendelhető
Hasonló termékek:
Maurice Utrillo
Maurice Utrillo Jeanine Warnod
1 000 Ft 650 Ft
Szilvitzky Margit
Szilvitzky Margit Mezei Ottó
700 Ft 455 Ft
Ribera
Ribera Nyerges Éva
600 Ft 390 Ft
Ferenczy Béni
Ferenczy Béni Szabó Katalin
400 Ft 280 Ft
Ferenczy Béni
Ferenczy Béni Szabó Katalin
400 Ft 280 Ft
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!