MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
R. Delaunay

: R. Delaunay

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Grafika Avantgard

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

95 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631317218

tartalom:

"Delaunay a század első évtizedeinek gazdag festőgenerációjából talán a legtalálékonyabb, a legkísérletezőbb szellem, s éppen ezért nehezen sorolható bármelyik irányzathoz is. Szakítva a kubizmus monokrómiájával, elragadó színvilágot, színnyelvet alkotott, s 1912-től kezdve már az absztrakt festészet úttörő kísérletezője. Barátja, Apollinaire, munkáinak egyik első értője és elemzője "orfikus festőnek", a "kubizmus örökösének" nevezte, de még ő sem tudott művei mélyére hatolni. Témáit a kor jelenségei sugallták: a sport, a vasút, az Eiffel-torony vissza-visszatér a vásznain, mint teljesen új festői téma, s átszűrve sajátos látásmódján. Kitűnő portréfestő is volt, barátairól - Apollinaire-ről, Cendrars-ról, Tzaráról - s más szürrealista költőkről festett képei igazi remekművek. Bár fiatalon meghalt, művei egyéni utat tükröznek máig is ható érvénnyel. A pop art közvetlen elődjének tekinti, s az ő munkásságából eredeztethetjük azt a törekvést, amely különösen napjainkban vált jelentőssé: a képzőművészetnek vizuális környezetünk alkotó elemévé válását. Ez a kötet, amely eddig ismeretlen dokumentumokat is felhasznál, hangsúlyozza ennek a néhol igen lírai életműnek egyediségét és jelentőségét. Michel Hoog, a párizsi Jeu de Paume Múzeum munkatársa sok éven át foglalkozott Delaunay festészetével, amelyet egyelőre még inkább csak csodálunk, mint értünk, s először tett kísérletet jellemző és forradalmian új motívumai mélyebb értelmének feltárására. A kötetet 50 színes és 25 fekete-fehér reprodukció teszi teljessé."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ft helyett -35% 585 Ftrendelhető
Hasonló termékek:
Szilvitzky Margit
Szilvitzky Margit Mezei Ottó
700 Ft 455 Ft
Ribera
Ribera Nyerges Éva
600 Ft 390 Ft
Goldman
Goldman Heitler László
300 Ft 210 Ft
Lőrincz Gyula
Lőrincz Gyula Szíj Rezső
300 Ft 195 Ft
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!