MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Redő Ferenc

: Redő Ferenc

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata

Kategóriák:

Festészet Képzőművészet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Mai Magyar Művészet

Terjedelem:

50 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Redő Ferenc (1913 - 2012.) magyar festőművész. Festészeti tanulmányait Aba-Novák Vilmos és Iványi-Grünwald Béla szabadiskolájában kezdte meg 1932-ben. A festészet mellett maradandó alkotásokat hozott létre a linómetszés, a textilfestés és - 1938-tól - a gobelinkészítés műfajában, de munkásságát végigkísérte a rajz és a grafika is. Gazdag, erőteljes színkombinációi, ironikus vonalai jellemzik művészetét. A világháború után feleségével együtt úgy döntött, hogy a kulturális élet területén vállalnak szerepet: 1952 és 1954 között a Szépművészeti Múzeum főigazgatójaként, majd 1954 és 1960 között az Iparművészeti Főiskola tanáraként dolgozott. A festészettel 1952-től kezdett ismét intenzívebben foglalkozni, de eleinte csak rajzolt, majd rátalált a textilfestés sajátos műfajára, a batikra. 1965-től a feleségével együtt gobelinszövéssel is foglalkozott. Ez a technika élete hátralévő részében folyamatosan foglalkoztatta, és számos jelentős, nagy méretű kárpitja került a legkülönbözőbb intézmények, múzeumok, hazai és külföldi gyűjtők tulajdonába (Szántó Kovács János, A vörös postakocsi, Kakas, Árvíz stb.).

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

400 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!