MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Spanyol festészet

: Spanyol festészet

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Festészet Művészettörténet Spanyolország

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

41 p., 48 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Spanyolország történelmének lapjait az inkvizítori szigorúság, forradalmi lendület, szerelmi szenvedély és merész büszkeség szélsőséges példái tarkítják. Ezek a végletek a spanyol festészetre is rányomták bélyegüket, savát-borsát, különös ízét és zamatát éppen ez adja meg. Kegyetlen, nyers realizmus jellemzi ezt a festészetet, a valóság apró részleteinek szeretete és ugyanakkor a vallásos témákhoz való vonzódás. Méltán mondják, hogy a transzcendens eszmék sehol sem öltöttek olyan földi formát, mint éppen Spanyolországban. Ennek a kimerülhetetlenül gazdag, mindig újat mondó festészetnek szentelte könyvét Székely András. A festészet fejlődését a történelem és művelődéstörténet háttere előtt ábrázolja a szerző, ugyanakkor arra törekedett, hogy olvasói szórakoztató olvasmánynak is tekintsék munkáját. A korai középkor mestereitől a XX. századi nagy spanyolokig - Picassóig, Mirkóig -, sőt a napjainkban felbukkanó tehetségekig követi nyomon a spanyol festészet változásait. 48 színes tábla illusztrálja a bevezető szöveg megállapításait, míg az egyes képekhez fűzött elemzések érdekes részletekkel egészítik ki az összefüggő történeti áttekintést."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!