MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Zichy Mihály

, : Zichy Mihály

Kiadás:

Budapest, 1953

Kiadó:

Művelt Nép Könyvkiadó

Kategóriák:

Festészet Könyvészet Életrajz Művészettörténet Grafika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

68 p., 91 tbl.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Ennek a szerény monográfiának az a szándéka és feladata, hogy hozzájáruljon Zichy művészetének megismertetéséhez és megértéséhez. Nem léphet fel munkánk sem a teljesség, sem a végső bírálat igényével, hanem - új szempontok, eddig ismeretlen műveinek és leveleinek figyelembevételével - Zichy művészetének új értékelését kívánja előmozdítani, és haladásunk szolgálatában végzett munkájára kíván rámutatni. Életművének megítélésében nehézséget jelent az a körülmény, hogy több országban több ezer művet alkotott és így műveinek tekintélyes részét csak reprodukcióban ismerjük, továbbá, hogy a Magyarországra került rajzainak és akvarelljeinek számos jelentős darabja - a nagy értékű Madách- és Arany-illusztrációsorozaton kívül, amelyek a Szépművészeti Múzeumban vannak - a magángyűjtők között szerteszóródott. Ahhoz, hogy Zichy művészetéről világos, összefoglaló képet kapjunk, teljesíteni kellene a mester óhaját: "Jó vagy rossz művész voltam-e, arról az idő fog határozni, de határozott ítéletet a legjobb barátaim is csak akkor hozhatnak, ha műveimet egybegyűjtve látják."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!