MŰVÉSZET / Film kategória termékei
Eizenstein

: Eizenstein

Kiadás:

Moszkva; Budapest, 1977

Kiadó:

Progressz, Gondolat

Kategóriák:

Film Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

372 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632805003

tartalom:

"Viktor Sklovszkij, a hazánkban is jól ismert, jeles esztéta, irodalomtörténész, filmtörténész és szépíró ebben a könyvében a jó ismerős, sőt jó barát jogán vall a világ filmtörténetének egyik legnagyobb egyéniségéről, Szergej Eizensteinről. Bemutatja hősének gyermek- és ifjúkorát, első nagyszabású elképzeléseinek megszületését és érdekllődését, megvalósult és megvalósulatlan terveit, balul sikerült amerikai útját. A kortárs izgatott szemével látja újra a filmtörténeti remekművek, közöttük is a Sztrájk, a Patyomkin páncélos, az Október és a Rettegett Iván keletkezésének, első fogadtatásának történetét, az egykori heves vitákat. Páratlan beleéléssel érzékelteti az Eizenstein-filmek varázsának titkát, újtító lényegüket, a nézőre gyakorolt, mindmáig tartó hatásuk és bűvöletük titkát. Könyvében megjelenik előttünk Eizenstein, az ember is; a szerény, munkájába belefeledkező alkotó, a művészi kérdésekben meg nem alkuvó, következetes újító. Sklovszkij könyve nem csupán a húszas évek művészetének dokumentuma, hanem egyéni emlékezetes stílusban írott, remek olvasmány is."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!