TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Van Isten?

: Van Isten?

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

199 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630939932

tartalom:

Az elmúlt húsz-harminc évben újra komoly, magas színvonalú vita lángolt fel Isten létével kapcsolatban angol és amerikai filozófusok között, akik nemcsak a téma rendkívüli jelentőségét ismerték fel, hanem intellektuálisan érdekes voltát is. Keresztény gondolkodók is kivették részüket e vitából, mely oda vezetett, hogy egyre több filozófia szakos hallgató vett föl vallásfilozófia órákat. A nagyközönséget azonban mindez kevéssé érintette, mivel ennek körében az újságírók és hírközlők működése nyomán elterjedt az a meggyőződés, hogy Isten léte intellektuális szempontból veszett ügy, s hogy a vallásos hit teljes egészében az értelem határain kívül esik. A közvéleményt e tekintetben számos jelentős természettudós könyve is befolyásolta, többek között Richard Dawkins The Blind Watchmaker (1986) című műve, valamint Stephen Hawkingtól A Brief History of Time from the Big Bang to Black Holes (1988). Csak néhány ponton vitatom tudományos elméleteiket, és csodálom Hawking mély fizikusi belátását és Dawkins világos előadásmódját. Elméleteik azonban azt sugallják, hogy nem létezik világfenntartó Isten. A szerzők viszont nem ismerik közelebbről a filozófiai vitát, és gyakran nincsenek tudatában annak sem, hogy Istenről vallott nézeteik milyen kétségesek. E könyv megírásával az volt a célom, hogy javítsak a helyzeten, s így ajánlom a nagyközönségnek az egyik korábbi könyvemben (Isten létezése, 1979) közzétett védőiratom rövid vázlatát.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!