TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A szocializmus és a szociális mozgalom

: A szocializmus és a szociális mozgalom

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1908

Kiadó:

Grill Károly Könyvkiadóvállalata

Kategóriák:

Filozófia Politika Szociológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Társadalomtudományi Könyvtár

Terjedelem:

421 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Mi a szocializmus és a szociális mozgalom? A szocializmus – a szónak itt használt értelmében – a modern szociális mozgalom szellemi leszürődése. A szociális mozgalom neve alatt pedig a proletárságnak, vagyis korunk egyik társadalmi osztályának minden fölszabadulási törekvését foglaljuk össze. Tárgyunkat ugy érthetjük meg igazán, ha mindenekelőtt helyes képzetet igyekezünk szerezni arról, mi a lényege általában a szociális osztálynak, különösen pedig annak, amelyikkel itt foglalkozni akarunk: a proletárságnak.
Szociális osztály alatt azt a társadalmi csoportot értem, amely eszméje szerint egy bizonyos gazdasági rendszert képvisel. Gazdasági rendszer alatt pedig valamely meghatározott gazdasági berendezkedést értek, melyben egy (vagy több) gazdasági elv uralkodik különösen. A gazdasági berendezkedést pedig mindazon jogi és erkölcsi szabályok összessége alkotja, melyek a javak termelését és elosztását mindenkor objektive (tárgyilagosan) szabályozzák; gazdasági elvek alatt viszont az inditékoknak azt a sorozatát értjük, amelyek a gazdasági alanyok eljárását döntően megszabják. Érthetőbbé válik ez, ha tételünket a jelenkor konkrét viszonyaira alkalmazzuk."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!