TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
A vándor és a bujdosó

: A vándor és a bujdosó

Kiadás:

Budapest, 1941

Kiadó:

Danubia Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

235 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝1932 és 1935 között jelent meg részleteiben az Apollo című folyóiratban, majd egy év múlva kötet formájában is Prohászka Lajos akkor bölcseleti sikerkönyvnek számító, eszmetörténetileg ma is mérlegelendő nagyesszéje. Fő művének is tekintett nemzetkarakterológiai könyvében egy egész nemzet mint egymagában megálló entitás jellegzetességeinek összegzésére tett kísérletet. Műve a metafizikus német vándor és a finitista magyar bujdosó összehasonlító históriai-karakterológiai tipológiája, háttérként a nagy európai népek (a szlávok kivételével) tipológiai jellemzésével. Külön érdekessége a műnek az utolsó fejezet, melynek témája Európa hanyatlása, sőt, válsága, a barbárság egyre jobban kiteljesedő előretörése. Prohászka kora perspektívájában Európa egységét sorskérdésnek tekintette.˝ A reprint kiadás előszavából

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!