TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Az örök Antigoné. Vallástörténeti tanulmányok

: Az örök Antigoné. Vallástörténeti tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Paidion Könyvkiadó

Kategóriák:

Filozófia Vallás vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

519 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632048962

tartalom:

"E kötetet forgatva az olvasó is meggyőződhet róla, mennyire jelen volt korának nemzetközi tudományos életében, s így ennek köszönhetően kutatásai új állomást jelentenek a görög-latin vallási világ megértésében. Korát messze megelőzve látta, hogy az ókortudomány nem zárkózhat el az egzisztenciális kérdések elől, hiszen az embertől a vallás elválaszthatatlan, bármilyen korban és kultúrában vizsgáljuk is azt. A vallás alapvetően határozza meg nemcsak az ember magatartását, de kulturális és társadalmi hovatartozásáról is sokat megtudhatunk, ha azt a vallás oldaláról közelítjük meg. Ezek a szempontok vezettek bennünket is, amikor arra vállalkoztunk, hogy összegyűjtsük a Professzor magyar nyelven írt munkáit. A munkák összegyűjtésében minden esetben visszamentünk azok első megjelenéséhez, így a tanulmányokat változatlan formában, az eredeti nyelvezettel közöljük. A Platon és Arisztotelesz, Az ókortudomány vallástörténeti megújhodása valamint a Gondolatok Dionysosról című tanulmányok esetében az eredetileg oldalanként újrakezdődő jegyzetek miatt szükség volt azok átszámozására."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!