TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Az új szövetség. A tudomány metamorfózisa

, : Az új szövetség. A tudomány metamorfózisa

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Filozófia Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Hermész könyvek

Terjedelem:

337 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630569213

tartalom:

"Ilya Prigogine, a Nobel-díjas természettudós és szerzőtársa, Isabelle Stengers az elmúlt három évszázad természetfilozófiáját szemlézve-áttekintve új természetfilozófiát körvonalaznak. Álláspontjuk szerint "az irreverzibilitásnak a természetben alkotó szerepe van, hiszen spontán szerveződési folyamatokat tesz lehetővé. A fizikán belül az irreverzíbilis folyamatok tudománya visszaállította jogaiba a tevékenység és önszaporító struktúrákat létrehozó természet gondolatát. ... A mindentudó mitikus démon, amelyről azt tartották, hogy képes a pillanatnyi állapotból kiindulva kiszámítani a jövőt és a múltat, nem létezik többé. Ismét olyan világban találjuk magunkat, amelyben a kiiktathatatlan véletlenszerűség az úr, olyan világban, amelyben a megfordíthatóság és a meghatározottság csak kivételes eset, s ahol a mikroszkopikus megfordíthatatlanság és meghatározatlanság a fő szabály." E vakmerő és érdekes könyvről joggal írta egyik méltatója, L. Apostel: "Egyetlen filozófus sem engedheti meg magának, hogy ne olvassa el."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!