TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Filozófia kategória termékei
Európai műhely I-II. Művészet, társadalomtudomány, filozófia, természettudomány

Európai műhely I-II. Művészet, társadalomtudomány, filozófia, természettudomány

Szerkesztő:

Kiadás:

Pécs, 1990

Kiadó:

Megyei Könyvtár

Kategóriák:

Filozófia Művelődéstörténet Művészettörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pannónia könyvek

Terjedelem:

852 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9637272232

tartalom:

"A két kötetben olvasható tanulmányok eredetileg 1945 és 1948 között láttak napvilágot önálló füzetek formájában, az Egyetemi Nyomda kiadásában, Hamvas Béla válogatásában és szerkesztésében. Az írások felölelik az irodalom, a művészetek, a pszichológia, a pedagógia, a közgazdaságtan, a szociológia, a fizika, a biológia számos fontos kérdését. A szerzők a század legkiválóbb európai és hazai gondolkodói: Alföldi András, Baránszky-Jób László, Bartók Béla, Baumgarten Sándor, Max Born, Demény János, André Gide, Theodor Haecker, Hamvas Béla, Martin Heidegger, Werner Heisenberg, Aldous Huxley, James H. Jeans, C. G. Jung, Kemény Katalin, Harold J. Laski, Karl Mannheim, Robert Michels, Otto Muck, N. Heribert-Nilsson, John Cowper Powys, Prohászka Lajos, Rainer Maria Rilke, Eduard Spranger, John Strachey, Lev Tolsztoj, Paul Valéry. Az írásokban kifejtett eszmék időszerűsége aligha vitatható: a tanulmányok újbóli kiadása nemcsak egyszerűen az európai gondolkodás csúcsteljesítményének a dokumentálása, az írásokban kifejtett eszmék vitatkozó-helyeslő végiggondolása ma is ösztönzője lehet helyes tájékozódásunknak és az európai gondolkozáshoz való felzárkózásunknak. A tanulmánysorozat huszonnyolc füzetét változatlan szöveggel, reprint formában, két kötetben tesszük a mai olvasó számára hozzáférhetővé. A könyv illetve a füzetsorozat összefoglaló címét - bevallottan is Németh László Magyar műhelyére visszhangozva - mi adtuk."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!